WAT IS VOETREFLEXOLOGIE NU JUIST?

 

Doet een voetreflexmassage pijn?

De voetreflexoloog gaat tijdens een behandeling tot aan de pijngrens.

Dankzij het anamnesegesprek, voer ik de massage gepersonaliseerd uit en zorg ik ervoor dat het voor jou comfortabel zal verlopen. Is je lichaam in evenwicht, dan zal je wel de druk van de massage ervaren als ontspannend maar zal je geen pijn voelen; de voetreflexmassage zal niet alleen de bloedcirculatie in je voet verbeteren maar ook de energiecirculatie in je lichaam optimaliseren.

Is het evenwicht in je lichaam verstoord doordat een bepaald orgaan gevoelig ligt, dan zal de overeenkomstige reflexzone op de voet ook gevoelig liggen: de massage zal dan een stimulerende werking hebben met als de doel de circulatie weer op gang te krijgen en afvalstoffen af te voeren.

Ik voel de blokkade op de overeenkomstige zone of punt en zal de massage opbouwen : de pijn die je in het begin voelt, ebt weg en verdwijnt. De gevoelige zones worden aan het eind nog eens behandeld zodat er een complete ontspanning intreedt. Doordat de organen ontspannen, komen er tijdens de massage afvalstoffen vrij en die moeten uit je lichaam (zie hierboven).

 Als je regelmatig bij een voetreflexoloog gaat, dan zal je merken dat je een massage telkens anders ervaart. Het lichaam is een levend organisme en de reflexzone die de ene keer gevoelig ligt, zal het de volgende keer wellicht niet zijn. Merk ik dat een probleem niet opgelost raakt, dan zal ik je de raad geven om een arts/fytotherapeut te raadplegen.

-

Duur

1e keer : anamnesegesprek en massage duren ongeveer anderhalf uur

Vanaf de 2e keer : stand van zaken en massage duren ongeveer een uur.

-

 Prijs

Voor kinderen : 20,- euro

Voor studenten : 25,- euro

Voor volwassenen : 35,- euro

Cadeaubons hebben dezelfde prijs als de massages