KENNIS MAKEN MET EEN VOETREFLEXMASSAGE

 Wacht niet tot je ziek bent om een voetreflexoloog te raadplegen.

De kunst bestaat erin om je lichaam en je geest in goede gezondheid en dus in evenwicht te houden.

Er komen heel veel negatieve pH-verstorende factoren op ons af en dit wil dus zeggen dat een lichaam in gezonde toestand houden niet altijd een evidentie is.

Indien je geen speciale klachten hebt, zal je een voetreflexmassage ervaren als een welkome ontspanning in je wellicht drukke leven, een uurtje waarin lichaam en geest kunnen herbronnen.

Ben je toch je grenzen aan het overschrijden en weegt de stress zwaar door ?

Kan je moeilijk inslapen en begint de vermoeidheid zijn tol te eisen ?

Laat je dan niet wegglijden in een burn-out !

Voetreflexologie biedt zeker de nodige ontspanning en steun met de behandeling van specifieke zones en aandacht voor je ademhaling

Bij een eerste afspraak neem ik eerst een anamnesegesprek af : op basis van jouw antwoorden, krijg ik relevante informatie zodat ik mij reeds een beeld kan vormen van de te behandelen zones (de zone die correspondeert met je klacht maar ook verder zoeken dan de klacht en causaal werken is nodig). De info die je mij geeft, is strikt persoonlijk.

Een voetreflexmassage bestaat uit ontspanningsgrepen, dan de behandeling van de reflexzones eerst gedeeltelijk op de rechtervoet (het verstand, de rede) en daarna gedeeltelijk op de linkervoet (de emoties, de gevoelens) en daarna de twee voeten samen om tenslotte af te ronden met harmoniseringsgrepen.

Voetreflexologie betekent dat ik bij een massage tot aan jouw pijngrens moet gaan. Dit wil niet zeggen dat je gedurende de massage pijn moet verbijten ! Helemaal niet ! Indien je pijn ervaart, wat een teken is dat het corresponderende orgaan een blokkade heeft, zeg je dat best; dan wordt de massage anders opgebouwd. Aan het eind van de sessie ga je, volgens de graad van gespannenheid, buiten met een orgaan dat ontspannen is of in ieder geval zich aan het ontspannen is.

Ik gebruik een dosering van huidverzorgende lotion/crème met amandel- of jojoba-olie om de massage vloeiend en aangenaam te kunnen uitvoeren. De massage gebeurt niet met stokjes maar met de hand; zo voel je het best de blokkades.

 

                 

 

Lees verder: Wat is voetreflexologie nu juist?