JAPANSE GEZICHTSMASSAGE
KO BI DO

 Japan - synoniem voor eeuwenoude cultuur en tradities

Er zijn cha-no-yu of de theeceremonie, shodô of de kalligrafie, origami of de vouwtechnieken, ikebana  of de bloemschikkunst. Schoonheid, evenwicht en respect spelen een belangrijke rol.
Binnen deze cultuur laat ik je ook graag kennis maken met een ander traditioneel en eeuwenoud ritueel nl. KO BI DO of Japanse gezichtsmassage. Ook hier is schoonheid niet ver weg maar KO BI DO gaat veel verder dan een gewone gezichtsmassage.

 

"Wat houdt dit in?"

Japanse gezichtsmassage combineert het stimuleren van de meridianen of energiebanen en  de acupunten of energiepunten in het lichaam. Dit gebeurt dankzij drukpunttechnieken en technieken uit de lymfedrainage op het gezicht en het hoofd. Deze technieken hebben invloed op je hele lichaam, behandelen specifieke gezondheidsklachten, voeren afvalstoffen en toxines af uit je lichaam en stimuleren de gezondheid van de hoofdhuid en het haar.

 

"Wat is het doel?"

Japanse gezichtsmassage wordt de natuurlijke facelift genoemd. Bij regelmatige behandeling merk je inderdaad dat je aangezicht er strakker, soepeler, zachter en dus ook jonger gaat uitzien. Daarom wordt Japanse gezichtsmassage aangeboden als schoonheidsbehandeling en helpt bij het op peil houden van de elasticiteit van de gezichtsspieren die minder intensief worden gebruikt en dus vlugger verzwakken. Er is echter meer ! Deze massage laat  je ook heerlijk ontspannen en brengt je lichamelijk en geestelijk in evenwicht. Net zoals voetreflexologie is deze massage holistisch. De doorstroom van de levensenergie of Ki wordt bevorderd en dit heb je nodig om in goede gezondheid te zijn. Voel je je lekker in je vel, dan straal je dat ook uit!

 

"Hoe werkt het?"

Tijdens een anamnesegesprek stel ik je een aantal relevante vragen ivm je gezondheid en levensstijl. Naast de indicaties zijn er inderdaad ook contra-indicaties om de massage uit te voeren; de info die jij mij geeft, is hierin bepalend. Na de reiniging van de huid met een anti-allergische reinigingsmelk, begint de Japanse gezichtsmassage met een nekmassage die als doel heeft de bloedcirculatie in het gezicht te bevorderen. Dan volgt de gezichtsmassage om de conditie van de gezichtshuid te verbeteren. Hierna wordt de energetische drukpuntmassage op meridianen en acupunten uitgevoerd. Vervolgens zijn we toe aan de lymfedrainage en dan gaan we over naar de hoofdmassage. Tot slot voer ik nog een reiniging van de huid uit zodat de overtollige olie verwijderd is. Deze massage duurt ongeveer een uur. Na de behandeling krijg je ook nog de goede raad in de loop van de dag voldoende water of groene thee te drinken zodat vrijgekomen afvalstoffen zeker worden afgevoerd uit het lichaam.

 

Frequentie

Net zoals een voetreflexmassage, mag je een Japanse gezichtsmassage een keer per week laten uitvoeren, nooit meer! Wil je langdurige positieve gezondheidseffecten, dan is een regelmaat zeker een must.


Kostprijs : 45 euro.